Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Erdoganovi MEGAPROJEKTI: Prvi turski automobil, bespilotne letelice…

Turski predsednik Erdogan izjavio je da Turska radi na 700 projekata u oblasti odbrambene industrije i najavio predstavljanje prvog turskog automobila.

Erdogan je u obraćanju na ceremoniji zatvaranja manifestacije “Godina profesora Fuata Sezgina” u kompleksu Aerodroma Istanbul, kazao da će u petak biti svečano predstavljen i prvi automobil turske proizvodnje.

Kako javlja Agencija Anadolija (AA), turski predsednik je kazao da je Turska u proteklih 17 godina sprovela značajne reforme u svim oblastima, a posebno u obrazovanju i da sve te reforme sada daju plodove i Tursku vraćaju na mesto koje joj pripada na međunarodnoj sceni.

On je kazao da je upravo i Aerodrom Istanbul jedan od primera megaprojekata koje su mnogi pokušali da blokiraju u Turskoj.

“Odbrambena industrija je postala lokomotiva razvoja nauke i tehnologije u Turskoj. Juče smo prisustvovali svečanom porinuću prve od ukupno šest podmornica turske mornarice”, kazao je Erdogan.

“Postali smo zemlja koja istovremeno radi na 700 projekata u odbrambenoj industriji i jedna smo od četiri najrazvijenije zemlje kada je reč o tehnologiji izrade bespilotnih letelica. Velika zasluga pripada i privatnom sektoru. U petak ćemo predstaviti i prvi automobil turske proizvodnje”, najavio je Erdogan.

Izvor: Blic, Agencije

Foto: AM

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE