Erste Grupa među odabranim svetskim liderima za Blumbergov indeks rodne ravnopravnosti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Erste Grupa među odabranim svetskim liderima za Blumbergov indeks rodne ravnopravnosti

  Erste Grupa saopštila je danas da je odabrana za Blumbergov Indeks rodne ravnopravnosti (GEI) za 2019. godinu, među 230 kompanija iz 36 zemalja koje imaju najbolje prakse promovisanja rodne ravnopravnosti.

  Kako je navedeno, Erste Grupa je prva austrijska kompanija uključena u taj indeks, koji obuhvata preduzeća iz 10 sektora sa sedištem u 36 zemalja i regiona, među kojima je 13 tržišta koja su prvi put predstavljena 2019. godine. Ova preduzeća zajedno imaju tržišnu kapitalizaciju od devet milijardi dolara i širom sveta zapošljavaju više od 15 miliona ljudi, od kojih sedam miliona čine žene.

  “Trenutno više od 30 odsto najviših rukovodećih položaja u Erste Grupi zauzimaju žene i naš je cilj da taj broj podignemo na 35 odsto do kraja ove godine. Naša transparentna i jasna posvećenost ostvarenju veće rodne ravnopravnosti putem konkretnih mera pomogla je Erste Grupi da bude uključena u Blumbergov prestižni Indeks rodne ravnopravnosti – kao prva kompanija iz Austrije i jedna od malog broja kompanija u čijem fokusu se nalazi region CIE”, izjavio je direktor ljudskih resursa u Erste Grupi Markus Poš, navodi se u saopštenju.

  U Srbiji je cilj Erste Grupe, da do kraja 2019. godine najmanje 35 odsto položaja u najvišem rukovodstvu i nadzornim odborima zauzimaju žene već ostvaren, pa su tako u Erste banci Novi Sad žene na 54 odsto rukovodećih pozicija, navedeno je u saopštenju.

  Erste Banka Srbija: Politika diverziteta kao ključ za privlačenje talenata

  Politika diverziteta i inkluzije Erste Banke u Srbiji usvojena je 2017. godine, kao suštinski deo poslovne strategije i ključ za privlačenje najboljih talenata u našoj zemlji, koji su sposobni da ponude prave proizvode i usluge raznolikoj bazi klijenata. Te godine je od 1075 zaposlenih u Erste Banci bilo 72 odsto žena i 28 procenata muškaraca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE