EU o potpisu u Vašingtonu: Pitajte Vučića i Hotija znaju li šta su potpisali

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EU o potpisu u Vašingtonu: Pitajte Vučića i Hotija znaju li šta su potpisali

  Pitanje jesu li čelnici Srbije i Kosova znali šta potpisuju u Vašingtonu, gde su se obvezali da će otvoriti ambasade u Jerusalemu, treba postaviti njima, Evropska unija o tome nije bila obaveštena, izjavio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

  “Pitali ste jesu li oni znali što potpisuju. Mislim da je to vrlo dobro pitanje za njih”, rekao je on odgovarajući na pitanje novinara u Briselu.

  Srpski predsednik Aleksandar Vučić potpisao je prošle sedmice u Vašingtonu dokument kojim se obavezuje da će Srbija premestiti svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim.

  Istovremeno je premijer Kosova Avdullah Hoti potpisao sličan dokument, u kojem je preuzeo obavezu da će Kosovo svoju ambasadu u Izraelu otvoriti u Jerusalimu kad se uspostave diplomatski odnosi između Kosova i Izraela.

  Vučić o snimku: Zamenili su fascikle, što sam ja gledao da se ne dogodi

  Stano je dodao kako je EU imao informacije o ekonomskim aspektima sastanka u SAD-u između Srbije i Kosova, ali da Unija nije znala za ovaj deo koji se odnosi na priznanje Izraela i premeštanja ambasada.

  Podsetio je da je EU neutralan po pitanju Jerusalima, da se zauzima za rešenje dveju država, Izraela i Palestine, koje mogu mirno koegzistirati, i za Jeruselam kao glavni grad obe država.

  Nijedna članica EU-a nema svoju ambasadu u Jerusalimu.

  Izvor: BIZLife/Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE