Evo koliko je Srbija (ne)srećna zemlja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo koliko je Srbija (ne)srećna zemlja

  Srbija se našla na 78. mestu svetske rang liste o sreći koja obuhvata 156 zemalja, navodi se u objavljenom izveštaju Ujedinjenih Nacija (World Happiness Report 2018).

  Od zemalja bivše Jugoslavije najsrećniji su u Sloveniji koja je zauzela 51. mesto, a slede Kosovo* (61), Crna Gora (81), Hrvatska (82), Makedonija (89) i BiH (93).

  Od zemalja regiona, najsrećniji građani su u Rumuniji koja je na 52. mestu, slede Mađarska (59), Grčka (79) i Bugarska (110).

  Finska je ove godina zvanično rangirana na prvom mestu, a na poslednjem je Burundi.

  Finska je ispred Norveške i Danske posle kojih slede Island, Švajcarska, Holandija, Kanada, Novi Zeland, Švedska i Australija.

  UN su 2012. pokrenule taj izveštaj koji rangira 156 zemalja po nivou sreće građana, kao i 117 zemalja po nivou sreće imigranata. Na tom drugom spisku, najsrećniji su imigranti u Finskoj, dok je Srbija na 72. mestu.

  Izveštaj čine rezultati ispitivanja građana u zemljama na rang listi. Ispitanici su pozvani da odgovore na upitnik i ocene od 1 do 10 kakav je stepen određenih fakora u zemlji u kojoj žive, a to su između ostalog saosećanje, sloboda, velikodušnost, iskrenost i zdravlje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE