Evo kome je najlakše, a kome najteže da pronađe posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo kome je najlakše, a kome najteže da pronađe posao

  Analiza tržišta rada za 2017. godinu, prema podacima sa sajta poslovi.infostud.com pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovina/prodaja, IT, mašinstvo, administracija i elektrotehnika.

  Kako je saopštio Infostud, situacija je slična kao i prethodne godine, pa su najčešće raspisivani oglasi za prodavce, komercijaliste, administrativne radnike, vozače i magacionere. Nakon toga, našle su se i IT pozicije: Java programer, .NET developer i software developer.

  Poslodavci su tokom 2017. u 60 odsto oglasa tražili kandidate sa srednjom stručnom spremom. Sa druge strane više od polovine kandidata na Infostudu imalo je visoku stručnu spremu.

  Van IT oblasti, najviše šansi za zaposlenje u prethodnoj godini su imali frizeri, kuvari, automehaničari, vozači i mašinski inženjeri. Pozicije na kojima je bilo manje objavljenih oglasa u odnosu na broj konkurisanja, odnosno na kojima je tokom 2017. godine bilo teže pronaći posao su: content manager, asistent na ekonomskim projektima, asistent na projektima u finansijama, promo lider i sudski izvršitelj/pomoćnik.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE