Evo šta kaže Šarčević kako je bilo PRVE NEDELJE u školama - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo šta kaže Šarčević kako je bilo PRVE NEDELJE u školama

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je zadovoljan realizacijom nastave tokom prve nedelje nove školske godine i naglasio da je najveća odgovornost na direktorima škola.

  “Moram da budem zadovoljan, a danas će biti i nedeljni izveštaj koji predajem Kriznom štabu. Lično mislim da smo ovo uradili dobro”, kazao je Šarčević za RTS.

  Ipak, u beogradskoj Osnovnoj školi “Braće Jerković” je već prvog dana škole otkriveno da je jedan učenik trećeg razreda pozitivan na koronavirus.

  Šarčević kaže da slučaj u Železniku nije otkriven, nego je samo majka prijavila da je dete testirano i da su rezultati pozitivni.

  Što se tiče slučaja u Kragujevcu, gde je dete poslato u samoizolaciju jer su roditelji bolesni, ministar napominje da je tu bio jedan nesporazum u javljanju razrednog starešine, direktora i lekarskog tima.

  Dete ne živi samo u školi, već ostatak dana provodi kući, na igralištu, i to je teško iskontrolisati“, naveo je Šarčević i pozvao roditelje da obrate pažnju ne samo u slučaju kada se čeka rezultat, već i ako vide da je dete malaksalo, da ima promenu na sebi.

  Šarčević je rekao da je najveća odgovornost za sprovođenje mera u školama na direktorima i dodao da ima primera da zaposleni u nekim školama ne nose maske.

  Istakao je da svaki prekršaj te vrste može da dodvede do smene direktora škole, a da već ima pritužbi na njihov rad.

  “Inspekcije su već bile u nekim školama i opomenuti su. Svako ima pravo na jednu opomenu”, naglasio je on.

  Govoreći o realizaciji nastave na daljinu, Šarčević je rekao da je snimljen video sadržaj nastave za septembar i oktobar, ali da ona predstavlja rezervu.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE