Evropa bi da privuče Kineze, ali njima privlačniji naš region

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropa bi da privuče Kineze, ali njima privlačniji naš region

  Kineski turisti su veliki potrošači, a procenjuje se da će broj turista iz Kine koji posećuju Evropu biti povećan za skoro 70 odsto u narednih pet godina, zbog čega evropske zemlje “pompezno” dočekuju kineske goste, piše Frans pres.

  Ukupno 12,4 miliona kineskih turista, uglavnom posredstvom organizovanih turističkih grupa, posetilo je Evropu 2017. godine, pokazali su podaci Evropske turističke komisije (ETC).

  U Evropi bi broj posetilaca iz Kine mogao da dostigne 20,8 miliona do 2022. godine, ocenjuje Kineska turistička akademija (CTA).

  “Kinezi su pre nekoliko godina dolazili u Evropu isključivo zbog kupovine. Sada su sve više zainteresovani da upoznaju kulturu i prirodu”, rekao je predsednik CTA Dai Bin za agenciju AFP u Veneciji, gde je promovisan početak projekta “Godina turizma između EU i Kine”.

  Kina je najveće svetsko tržište za inostrani turizam, piše Frans pres, dodajući da 129 miliona Kineza koji turistički putuju u inostranstvo čini jednu petinu ukupnog broja turista u svetu.

  AFP navodi i da kineski turisti troše dvostruko više novca od američkih. Turisti iz Kine su u 2016. godini potrošili 261 milijardu dolara, dok su turisti iz SAD potrošili 123 milijarde.

  Predsednik CTA je takođe izrazio nadu da će “Evropa olakšati izdavanje viza Kinezima”. “Za brojne istočnoevropske zemlje to je lako, ali je veoma teško u drugim državama. A kada kineski turisti dođu u Evropu, oni žele da posete više zemalja, a ne samo jednu”, rekao je Dai.

  Broj kineskih turista koji su 2016. posetili Srbiju, povećan je za 173 odsto, a Crnu Goru skoro 90 odsto, navodi AFP.

  Prema podacima ETC, Francuska je najpopularnija turistička destinacija među Kinezima, a zatim Nemačka i Italija.

  Poslednjih godina Kinezi sve više posećuju istočnu Evropu ne samo zbog jednostavnijeg izdavanja vize ili odluke da ukinu vize za državljane Kine i jeftinih letova, već i zbog bezbednosti posle niza terorističkih napada koji su poslednjih godina pogodili Francusku i Nemačku, navela je agencija Frans pres.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Danil Harms

   Zaista je tako. Mnogo više Kineza želi da poseti Surdulicu nego Veneciju. Najpopularnije destinacije su Francuska, Nemačka i Italija, ali je Kinezima privlačniji naš region. Imate li vi urednika koji čita ove budalaštine?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE