Evropa traži naše frižidere, Gorenje Valjevo od danas ponovo radi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropa traži naše frižidere, Gorenje Valjevo od danas ponovo radi

  Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici.

  Iz Hisense Gorenje Europe poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

  Kompanija Hisense Gorenje potvrdila je i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus – COVID-19. Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti. 

  Iako su naši zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja.

  Imajući u vidu da su zdravstveni radnici po prirodi svog izrazito zahtevnog posla najizloženiji virusu COVID-19, u Gorenju Valjevo je uvedena i dodatna mera opreza – da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Takvi zaposleni će svoj posao obavljati od kuće ukoliko priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70 odsto plate.

  Za zaštitu zaposlenih koji nastavljaju rad biće obavezno primenjivanje veoma strogih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa:  obavezno merenje telesne temperature na ulazu i nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuje kompanija. Nastaviće se i sa dezinfekcijom radnih površina više puta u toku dana i provetravanjem prostorija, a obavezno je i često pranje ruku. Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe i dalje će se poštovati mera posebnog režima u trpezariji – različito vreme obedovanja za sve proizvodne linije, dok će zaposleni u kancelarijama jesti na svojim radnim mestima.

  Umesto održavanja sastanaka preporučeno je korišćenje telefona, poslovne posete se ne preporučuju, a posebne mere zaštite za nužne posete (primer vozači kamiona) će takođe ostati na snazi. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Gorenje

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE