Evropske i američke aviokompanije za ZAJEDNIČKI program testiranja putnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropske i američke aviokompanije za ZAJEDNIČKI program testiranja putnika

  Najveće američke i evropske aviokompanije zatražile su od Evropske unije i Bele kuće da razmotre zajednički program Unije i Sjedinjenih Američkih Država za testiranje putnika na koronavirus, kao jedan od načina da se ljudima ponovo omogući putovanje.

  U pismu upućenom američkom potpredsedniku Majku Pensu i evropskoj komesarki za unutrašnja pitanja Ilvi Johanson, rukovodioci American Airlinesa, United Airlinesa, Lufthanse i International Airlinesa zatražili su “siguran i brz povratak vazdušnog saobraćaja između SAD i Evrope”.

  Gotovo svim Evropljanima trenutno je zabranjeno da odu u SAD i slične restrikcije uvedene su za Amerikance zbog pandemije koronavirusa.

  “Priznajemo da testiranje predstavlja niz izazova, ali verujemo da bi sličan pilot program za transatlantsko tržište mogao biti izvanredna šansa za administraciju i industriju da zajedno rade i pronađu način za prevazilaženje prepreka i razmotre sva rešenja radi zaštite zdravlja, gradnje poverenja i sigurne obnove putovanja između SAD i Evrope”, istaknuto je u pismu.

  Portparol Lufthanse Andreas Bartels rekao je da je kompanija “želela da iznese ovu temu jer smatraju da postoji mogućnost za testiranje ljudi na aerodromu, kao što je to u Frankfurtu”.

  Američki i zvaničnici EU su u junu razgovarali o zamisli da testiranje bude način da se Amerikancima omogući da putuju u Evropu, ali nisu postigli dogovor.

  EU je u junu isključila SAD sa svoje liste sigurnih zemalja.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE