Farmaceutskoj firmi od vlade SAD milijardu USD za vakcinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Farmaceutskoj firmi od vlade SAD milijardu USD za vakcinu

  Američka vlada objavila je novu investiciju od milijardu dolara farmaceutskoj kompaniji Džonson i Džonson za razvoj vakcine protiv COVID-19, sa garantovanih najmanje 100 miliona doza.

  Kompanija Džonson i Džonson preko svoje filijale Jansen je krajem marta primila 456 miliona dolara, a nova milijarda će finansirati projekat proizvodnje na veliko njene eksperimentaln evakcine.

  Dve strane predviđaju moguće povećanje narudžbe na dodatnih 200 miliona doza.

  Sa ovom investicijom ulozi vlade predsednika Donalda Trampa za projekte razvoja vakcina porasli su na najmanje 9,4 milijarde dolara, uključujući ugovore o snabdevanju potpisane sa pet kompanija koji predviđaju isporuku najmanje 700 miliona doza, prema računici agencije Frans pres.

  Pod uslovom da se vakcine pokažu efikasnim, SAD bi teoretski mogla da dobije po 100 miliona doza od četiri kompanije Džonsoni Džonson, Novavaks, Fajzer/Biontek, Sanofi/GSK, i 300 miliona doza od grupe Oksford/AstraZeneka. Ova poslednja grupa je već potpisala ili je u pregovorima sa drugim zemljama, od čega 400 miliona doza za Evropsku uniju.

  Trka za vakcinu traži da se paralelno proizvodnja pokrene paralelno sa kliničkim probama i potencijalno sa gubitkom, pre nego što se zna da li je vakcina efikasna.

  Američka vlada je takođe potrošila milijarde dolara za izgradnju lokacija za proizvodnju, za kompanije koje proizvode špriceve i flašice koje će biti potrebne za distribuciju ili za buduće vakcine.

  SAD su takođe kupile skoro celokupnu porizvodnju antiviralnog leka remdesivir do septembra, prvog leka koji je pokazao relativne rezultate za lečenje obolelih od COVID-19.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE