Fejsbuk će PLAĆATI korisnicima za snimke glasa - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Fejsbuk će PLAĆATI korisnicima za snimke glasa

  Fejsbuk namerava da plaća korisnicima za snimke glasa koji će se koristiti za “učenje” sistema koje koriste uređaji poput Facebook Portal pametnih zvučnika i kamera.

  Tehnološki giganti poput Fejsbuka, Gugla i Amazona našli su se u problemima prošle godine nakon što je otkriveno da su zaposleni i saradnici vršili transkripciju glasovnih snimaka korisnika.

  Sve je bilo anonimno, ali ova praksa je pokrenula pitanja o sigurnosti i privatnosti jer su zaposleni imali pristup potencijalno osetljivim snimcima uključujući onima kada je pametni zvučnik slučajno aktiviran.

  Kako bi se izbegli takvi problemi u budućnosti, Fejsbuk je odlučio da učini stvari potpuno transparentnim, te da plati korisnicima za određene isečke govora.

  Novi program nazvan “Pronunciations” je deo Facebook Viewpoints aplikacije za istraživanje tržišta, koja nagrađuje korisnike koji pomognu kompaniji u testiranju i istraživanju.

  Korisnici u SAD stariji od 18 godina koji imaju najmanje 75 prijatelja na Fejsbuku zadovoljavaju kriterijume za učešće u programu.

  Od njih će se tražiti da izgovore reči “Hey Portal” i ime jednog od svojih prijatelja. Za svaki snimak će korisnik dobiti 200 bodova, a kad skupi 1.000, dobija 5 dolara na svoj PayPal račun.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE