Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Fejsbuk u NAJVEĆEM inostranom šopingu

Fejsbuk je najavio da će za 5,7 milijardi dolara kupiti 10-procentni udeo u Jio Platforms, digitalnom ogranku indijske kompanije Reliance Industries.

Najavljena transakcija biće najveća Fejsbukova inostrana investicija i omogućiće njegovoj aplikaciji za razmenu poruka WhatsApp da udruži snage s indijskim partnerom u segmentu širokopojasnih i mobilnih usluga i internet trgovine.

Whatsapp u Indiji ima više od 400 miliona korisnika.

Fejsbuk će sporazumom postati najveći manjinski deoničar Jioa, čija je ukupna vrednost procenjena na oko 66 milijardi dolara, navodi se u saopštenju multinacionalnog konglomerata Reliance, kojim upravlja najbogatiji čovek u Indiji.

Društvena mreža namerava da se fokusira na saradnju s Jioom kako bi se “ljudima i preduzećima otvorile nove mogućnosti za efikasnije poslovanje u digitalnoj ekonomiji koja se sve više širi”.

Jio Platforms imaju bazu od 380 miliona korisnika. Najveći indijski trgovački lanac Reliance Retail i Whatsapp sklopili su partnerski ugovor kako bi ubrzali razvoj JioMarta, novog poslovanja za internet trgovinu.

Sporazum predstavlja najveću direktnu stranu investiciju u indijski tehnološki sektor.

Fejsbuk poslednjih nekoliko meseci aktivno ulaže u velike i male, inovativne tehnološke kompanije u Indiji. U 2019. godini je uložio 25 miliona dolara u malu digitalnu socijalnu trgovinu Meesho, a početkom ove oko 15 miliona u obrazovnu tehnološku kompaniju Unacademy.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE