Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

FENG SHUI: Kako privući NOVAC i blagostanje (u domu i u kancelariji)?

Feng shui, drevna kineska filozofija ostvarivanja harmonije može da vam pomogne da poboljšate energiju u svom domu i u kancelariji i privučete blagostanje.

Postoje mnoga jednostavna FENG SHUI pravila za snažnu energiju privlačenja novca:

Bacite višak stvari

Neka vaš dom i mesto gde radite bude uredno, bez nereda, papirića i viška nepotrebnih stvari. Zatrpan prostor ne može ni privući ni zadržati energiju bogatstva. Veliku moć možete osetiti tek kada se osobodite svega, zato bi trebalo da napravite listu stvari kojih treba da se rešite. Ako nemate puno vremena za ovakvo detaljno pospremanje, odvojite 30 minuta dnevno za sređivanje prostora i rešavanje viška stvari.

“Jak” ulaz u dom

Stvaranje “snažnog” ulaza u dom je vrlo važno, jer je vašoj kući potreban red da bi privukla tzv. chi (univerzalnu energiju). Ulazna vrata se zovu Usta chija, a njena snaga i povoljna energija važni su za dobru energiju u kući. Zaštitite svoja vrata simbolima obilja i sreće. Na primer, nemojte u blizini vrata stavljati kante za đubre, za recikliranje ili stare posude. Zatim, osigurajte da se prednja vrata široko otvaraju i da ne škripe. Budite sigurni da postoji ravnoteža i sklad čim uđete kroz vrata.

Prostor za novac

Stvoriti ovakav prostor je jako dobro, ali je važno održavati ga. Tipično mesto je ono gde se bavite finansijama – radni deo stana. Uključite elemente kao što su drvo koje predstavlja novac i bogastvo. Plava boja i fotografije reke, jezera ili mora predstavljaju vodu koja hrani drvo. Naravno možete koristiti i ogledala i biljke koje simbolišu prosperitet.

Simboli koji prizivaju bogatstvo

Postavite Feng Shui simbole u vašem domu koji donose bogatstvo i obilje. Možete koristiti klasične simbole ili ono što vama predstavlja obilje. Zlato predstavlja bogatstvo i ta boja ima jaku vezu s novcem. Zlatnu boju možete koristiti na slikama, jastucima, ukrasima i drugim predmetima u vašem domu i kancelariji.

Slobodan protok energije

Redovno proveravajte protok chija u vašem domu i kancelariji. Vaš cilj treba je privlačanje obilja. Neka vaš dom bude udoban. Na primer, pobrinite se da u hodnicima ne budu neuredni i prašnjavi i da slike skladnih boja budu okačene na zidovima.

Uredna kuhinja

Kuhinja simboliše hranu, zato se smatra najvažnijim delom doma. Idealno bi bil da bude svetla i prostrana. Ako imate malu kuhinju, učinite je većom dodavanjem ogledala kako biste dobili osećaj većeg prostora. Neka kuhinja bude čista, a smeće ne treba da bude vidljivo. Sveže cveće i voće su važan dodatak takvom prostoru.

Izvor: BIZLife/Knowfengshui.com

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE