Feng šui saveti: Osam osnovnih postulata sreće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Feng šui saveti: Osam osnovnih postulata sreće

  Feng šui je kineska filozofija usmerena na poboljšanje života i navika, kućne ili radne atmosfere, ali i na uspostavljanje harmonije energije i duha. Uči vas kako da pronađete sopstvenu sreću, pomoću pozitivne energije, mislima i bojama.

  Kada govori o Feng šui principima, Dana Claudat, konsultant ove duhovne metode, izdvaja osam osnovnih postulata sreće i navodi da je pojam sreće vrlo relativan i diskutabilan. Ono što vama predstavlja užitak i zadovoljstvo, ne mora nužno ostavljati prijatan utisak i na drugu osobu, te je zbog toga važno graditi lični osećaj energije i vitalnosti.

  Ovo su osnovnih osam Feng šui principa:

  1. Unesite svetlost i jarke boje u vaš dom. Dani koji predstoje su idealno vreme za ovu promenu, s obzirom na to da nas nakon tmurne jeseni očekuje hladna i još tmurnija zima. Sati provedeni u zatvorenom prostoru, kao i loše, veštačko svetlo koje ne može zameniti blagodeti sunca, nepovoljno utiču na fizičko stanje i raspoloženje ljudi. Ipak, obojene sijalice ili sijalice punog spektra koje, zapravo, imitiraju sunčevu svetlost, mogu sprečiti stalno nezadovoljstvo, pojavu poremećaja spavanja ili ‘zimsku depresiju’.

  2. Preuredite sobu za jedan dan. Inovativno, kreativno i drugačije uređenje makar jedne sobe u stanu, osvežiće kutak u kojem spavate, radite ili često boravite. Premestite kauč, postavite krevet iskosa ili samo promenite sliku na zidu, kupite novi ukras za kuću. Možda vam se preuređen izgled sobe neće dopasti, ali ste pokušali!

  3. Cvetne esencije. Bilo da ste u kancelariji ili kod kuće, ovakav jedan aranžman će oplemeniti prostor u kojem radite, spavate, odmarate. Potrebno je pronaći izvorsku vodu, njom napuniti čistu činiju i u nju potopiti određene vrste cveća, koje, kako navodi Dana Claudat, ’leče određene probleme’. Ukoliko, na primer, često preuzimate probleme drugih, tretirate ih kao svoje i na taj način opterećujete sebe, cvet oraha vam može pomoći u tome.

  4. Kupite ribicu! Za početak kupite jednu, a potom obogatite svoj akvarijum ovim divnim, elegantnim i mirnim životinjama koje vam neće oduzeti mnogo vremena i truda. Ipak, ono što briga o ribicama podrazumeva jeste održavanje čistoće i odabir specifične vrste. Ribe simbolizuju promenu i prosperitet!

  5. Pomerite 27 stvari. Kroz pomeranje predmeta, metaforično pomerate, odnosno menjate stanje u kojem se nalazite, ukoliko imate osećaj da ‘tupkate u mestu’ i ne napredujete, zbog čega ste nemirni i nervozni. Premestite fotografiju sa stola, ukras za kuću, komodu ili, možda, lampu na neko drugo mesto, i probajte da na taj način iznova aktivirate svoj um!

  6. Aromaterapija. Eterična ulja utiču pozitivno na kompletan ljudski psiho-fizički sistem, u zavisnosti od njihove adekvatne primene. Možete ih stavljati na kožu poput parfema ili se kupati u njima, koristiti ih u kulinarstvu ili radi osveženja vazduha. Ruža i lavanda će vam pomoći da savladate osećaj nemira i tenzije, dok eterično ulje pomorandže budi radost i polet. Preporučuje se da budete oprezni sa svakom vrstom eteričnog ulja, te da prethodno proverite da li ste na neko alergični, stavljajući dve do tri kapi na podlakticu.

  7. Stojite uspravno i poboljšajte vertikalu. Posmatrajte ljude koji prolaze pored vas, razmišljajte o njihovom hodu, mimici ili izrazima lica, vežbajte umne vijuge! Govor tela je izuzetno važan u svakodnevnoj društveno-poslovnoj komunikaciji, zbog čega je od velikog značaja da zračite energijom, hodate sigurnim korakom i držite ispravljena leđa. Čak i kada se osećate loše, ove korisne vežbe vam pomažu da povratite osećaj snage, moći i samopouzdanja. Kada je reč o enterijeru vašeg doma, ‘jačajte vertikalne linije’ kroz visoke izdužene lampe ili vaze.

  8. Popravite ono što je pokvareno i slomljeno, ili mu nađite novu svrhu. S obzirom na to da je ovako nešto mnogo lakše reći, nego učiniti, ukoliko nemate samomotivaciju, unajmite majstora na jedan dan da vam pomogne ili se poslužite korisnim trikovima sa različitih internet blogova i portala. Budite kreativni i vredni!

  Izvor: BIZLife

  Foto: FreeImages

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE