Festival jahti u Kanu: TOP 5 najdužih jahti ove godine na festivalu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Festival jahti u Kanu: TOP 5 najdužih jahti ove godine na festivalu

Festival jahti u Kanu ove godine održaće se od 11. do 16. septembra, i tim događajem se nezvanično otvara sezona za sve ljubitelje brodova i drugih plovila.
Biće izloženo preko 500 jahti, tako da neće manjkati ni najnovijih, ni najbržih, ni najdužih, ni najskupljih modela ove godine. Ako ste zaljubljenici u jahte i brodove, verujemo da želite da isprobate svaku, ali pošto to nije izvodljivo, Forbes predstavlja 5 modela koje ne smete da zaobiđete:

1. Baglietto – 48 metara (157 stopa)

Najduža jahta ove godine biće premijerno izložena na festivalu. U pitanju je najnoviji model italijanskog brenda Baglietto, koji uspešno posluje već 160 godina. Ovo je jahta koja nastavlja njihovu tradiciju, a opet ima dosta novina koje je čine jedinstvenom. Veliki prozori stvaraju pravu harmoniju između unutrašnjeg i spoljašnjeg dela, sa velikom palubom kao zaštitnim znakom brenda Baglietto.

2. Southern Wind – 29 metara (96 stopa)

Dizajn ovog modela osmislio je „Farr Yacht Design“, a njihov jedinstveni koncept odražava i njihov moto: „Jednostavnost je srž dobrog dizajna“. Kao rezultat imamo jahtu dugačku 96 stopa koja dostiže odličnu brzinu sa podesivom količinom propratne opreme.

3. CCN Fuorisereie – 40 metara (131 stopa)

„Floating Life“, kompanija sa sedištem u Švajcarskoj i kancelarijama širom Evrope, na poziv italijanske firme „CCN-Cerri Cantieri Navali“ napravila je novu jahtu za ekspedicije dugačku 40 metara. Generalni direktor kompanije „Floating Life“ u saradnji sa firmom „Studio Sculli“ osmislio je jahtu koja je stvorena za duga krstarenja od Mediterana, pa sve do najhladnijih mora. Trup je napravljen od čelika, a nadgradnja je od aluminijuma.

4. Ferretti Navata – 42 metara (137 stopa)

I enterijer i eksterijer jahte Ferretti dugačke 137 stopa napravljeni su tako da budu ekstremno prilagodljivi zahtevama i potrebama korisnika, tako da svako od kupaca može da kreira svoju jahtu iz snova.
Ogroman apartman na glavnoj palubi rezervisan je za vlasnika, a raspored na donjoj palubi sadrži četiri VIP apartmana.

5. Conrad C133 – 40.5 metara (133 stopa)

Ovu jahtu dugačku 133 stopa dizajnirala je kompanija „Conrad Shipyard“. Kratak opis projekta bio je dizajn ekstremno elegante, a opet „agresivne“ jahte sa modernim i jedinstvenim linijama, čiji će stil ostati prepoznatljiv još dugo. Izgrađena je na osnovu najviših standarda Severne Evrope.

Izvor: BIZLife/Forbes

Foto: Instagram

Piše: M. P.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE