Fič potvrdio rejting Sberbank Europe na nivou “BBB-“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fič potvrdio rejting Sberbank Europe na nivou “BBB-“

  Uprkos ozbiljnim izazovima za bankarski sektor u pogledu okvirnih uslova poslovanja usled pandemije korona virusa, međunarodna agencija za dodelu kreditnog rejtinga Fič (Fitch) potvrdila je dugoročni rejting ispunjavanja finansijskih obaveza (Long Term Issuer Rating) Sberbank Europe na nivou “BBB-“, sa stabilnim izgledima. Samostalni rejting održivosti (Viability Rating) takođe je potvrđen na nivou “bb-“.

  Glavni pokretači za potvrđivanje kreditnog rejtinga su racionalni kapacitet kreditnog profila Sberbank Europe, koji je sposoban da podnese rizike koji proističu iz ekonomskih implikacija pandemije korona virusa, kao i snažna podrška Sberbank Rusije. Najnovija procena agencije Fič oslikava i veće izazove okruženja za bankarske sektore u kojima posluje Sberbank Europe AG.

  Agencija Fič je istakla solidnu kapitalizaciju, stabilnu bazu finansiranja i dobru likvidnost Sberbank Europe, kao i smanjenje rizika koncentracije i oslanjanja na velike izvore finansiranja.

  Sonja Sarkozi (Sonja Sarközi), predsednica Izvršnog odbora (CEO) Sberbank Europe AG, napominje: „Potvrđivanje našeg rejtinga vidimo kao potvrdu da Sberbank Europe dokazuje svoju održivost čak i u nestabilnim tržišnim uslovima. Strateške promene sa novim proizvodima i uslugama su uspešno apsorbovane na tržištima.”

   

  Najnoviji rejtinzi agencije Fič za Sberbank Europe AG:

  Dugoročni IDR: potvrđen na “BBB-“; Izgledi: Stabilni

  Kratkoročni IDR: potvrđen na “F3”

  Rejting održivosti: potvrđen na “bb-“

  Rejting podrške grupe: potvrđen na “2”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE