FIDEL O "BRATU OBAMI": Kubi nisu potrebni pokloni imperije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FIDEL O “BRATU OBAMI”: Kubi nisu potrebni pokloni imperije

  Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro izjavio je da, uprkos nedavnoj istorijskoj poseti američkog predsednika Baraka Obame, Kuba neće zaboraviti više od pola veka sporenja sa Sjedinjenim državama.

  “Nije nam potrebno da nam ta imperija deli poklone bilo kakav vrste. Naši napori su legalni i mirni, to je naša obaveza prema miru i bratstvu prema svim narodima”, napisao je istorijski lider kubanske revolucije, u tekstu objavljenom u tamošnjim medijima.

  U dugom članku pod naslovom “Brat Obama”, Kastro se ironično osvrnuo na “slatkaste reči” američkog predsednika tokom posete Havani prošle sedmice.

  “Postoji opasnost da dobijete infarkt slušajući američkog predsednika”, rekao je Kastro navodeći potom spisak sporova između Kube i SAD.

  “Neka niko ne gaji iluzije da će ljudi te plemenite i nezainteresovane zemlje odustati od slave, svojih nekakvih prava i duhovnog bogatstva stečenog razvojem obrazovanja, kulture i nauke”, ironično je napisao Kastro.

  Obama je tokom posete pozvao Kubance da “ostave za sobom poslednje tragove Hladnog rata i krenu putem demokratije”.

  “Moj skroman predlog (Obami) je da razmisli pre nego što razvija teorije o kubanskoj politici”, naveo je Kastro koji se nikad nije otvoreno suprotstavio približivanju s “bivšim neprijateljem”.

  Fidel Kastro koji u avgustu puni 90 godina, 2006. godine se povukao sa vlasti, koju je predao bratu Raulu, posvetio se pisanju i redovno prima strane zvaničnike. Nije se pojavio u javnosti od jula 2015. godine.

  https://www.bizlife.rs/vesti/hit-video/

  Izvor: N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE