Fintel Energija širi poslovanje na tržište Rusije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fintel Energija širi poslovanje na tržište Rusije

  Kompanija Fintel Energija, jedan od najznačajnijih investitora u obnovljive izvore energije u Srbiji, najavila je danas osnivanje kompanije u Rusiji Fintel Russian Ventures.

  Kompanija će projektovati i upravljati sa dva projekta obnovljivih izvora energije u oblastima Uljanovsk i Saratovsk u Volgskom okrugu.

  Prvi vetropark koji će biti podignut u industrijskom parku Novuljanovsk, sastojaće se od šest vetro turbina od 4,2 megavata čija je ukupna instalisana snaga 25,2 megavata.

  U taj projekat će biti uloženo 32 miliona evra, a finanasiranje će se obavljati prema mejunarodnim standardima, navodi se u saopštenju Fintel Energije.

  Radovi na novouljanovskom vetroparku, koji će proizvoditi 75,6 gigavavat-časova čiste energije godišnje, što je dovoljno da zadovolji potrebe skoro 18.000 domaćinstava u Rusiji, biće završeni do kraja 2020.

  Drugi projekat, koji se nalazi u Saratovu, sastoji se od 65 vetroturbina i ima ukupnu instalisanu snagu od 273 megavata.

  Kompanija Fintel Energija Group SPA, vlasnik kompanije Fintel Energija A.D. planira da prikupi sredstva za finansiranje izgradnje ovih projekata u Rusiji putem emisije sedmogodišnjih obveznica.

  “Izuzetno smo uzbujeni što se širimo na tržište Rusije, gde vidimo veliki potencijal, a iskustvo koje imamo na Balkanu gde smo prepoznati i cenjeni, biće veoma dragoceno”, rekao je direktor Fintel Energije Ticijano Djovaneti (Ticiano Giovannetti).

  Fintel Energija posluje 10 godina na Balkanu, a u Srbiji je izgradila i pustila u rad dva vetroparka i započela izgradnju trećeg i ujedno najvećeg vetroparka.

  Ta kompanija je krajem jula započela na Beogradskoj berzi realizaciju prve inicijalne javne ponude akcija (IPO). To je prva takva finansijska operacija na Beogradskoj berzi posle 78 godina, a kompanija će ponuditi na prodaju 6.500.000 običnih akcija po ceni od 500 dinara po akciji.

  Rok za upis i uplatu akcija kompanije Fintel Energija traje do 29. oktobra.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE