Forbs: 10 najbogatijih preduzetnika milenijalaca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Forbs: 10 najbogatijih preduzetnika milenijalaca

  Zajedno su „teški“ oko 79 milijardi dolara.

  Milenijalci, o kojima se sve više priča, postali su jedna od najvećih populacija u Americi – i mnogi od njih zarađuju ozbiljan novac. Iako istraživanja pokazuju da je situacija takva da radno sposobna deca zarađuju manje od svojih roditelja, broj preduzetnika milenijalaca (oni koji imaju između 19 i 35 godina) povećava se, a deset najbogatijih zajedno imaju 79 milijardi dolara.

  Prema Forbsu (Forbes), 10 najbogatijih milenijalaca preduzetnika su:

  1.Mark Cukerberg (Mark Zuckerberg)

  Poznati suosnivač i izvršni direktor Fejsbuka (Facebook), 32, prema nekim podacima „težak“ je oko 50 milijardi dolara.

  2. Dastin Moskovic (Dustin Moscovitz)

  Moskovic je pomogao Cukerbergu da lansira Fejsbuk, sve do 2008. godine, kada je osnovao softver za kompanije „Asana“. Ima 32 godine, i poseduje oko 3 odsto akcija u Fejsbuku, a procenjeno je da poseduje okoo 9.6 milijardi dolara.

  Nejtan Bleharčik (Nathan Blecharczyk), Brajan Česki (Brian Chesky), i Džo Gebia (Joe Gebbia), zauzimaju 3., 4. i 5. mesto, i svi su ko-osnivači poznatog startapa „Airbnb“.

  Vrednost kompanije procenjuje se na 30 milijardi dolara. Bleharčik ima 33 godine, njegovo bogatstvo procenjeno je na 3.8 milijardi dolara. Česki ima 35 godine i bogatstvo od blizu 4 milijarde dolara. Gebia je pomogao da se lansira Airbnb 2008. godine a trenutno radi kao šef proizvodnje, sa zadatkom da se kompanija raširi na internacionalno tržište. Njegovo bogatstvo iznosi blizu 4 milijardi dolara.

  6. Ivan Špigel (Evan Spiegel)

  Suosnivač je Snepčeta (Snapchat), sada poznatog kao Snap Inc., koja je vodeća društvena mreža. Špigel koji ima samo 26 godina „težak“ je 2.1 milijarde dolara.

  [preporucene_vesti ids=”251660″]

  7. Bobby Murphy (Bobi Marfi)

  Marfi, koji ima 28 godina, zajedno sa Špigelom je 2011. osnovao Snepčet. Sada ima bogatstvo od 1.8 milijardi dolara.

  8. Ryan Graves (Rajan Grejvs)

  Grejvs je bio prvi zaposleni u Uberu – kompaniji koja trenutno vredi 68 milijardi dolara – i fokusirao se na širenje projekata u sklopu kompanije, kao što je servis za dostavu hrane, uberEATS. Rajan ima 33 godine i do sada je zaradio 1.58 milijardi dolara.

  9. Ben Silberman (Ben Silbermann)

  Suosnivač i izvršni direktor Pinteresta, sajta koji vredi 11 milijardi dolara, zaradio je 1.57 milijardi dolara. Silberman ima 34 godine.

  10. Džon Kolison (John Collison)

  Najmlađi milijarder koji je bogatstvo stekao sam, Kolison je lansirao „Stripe“ 2010. godine, zajedno sa svojim bratom, Patrikom Kolisonom (Patrick Collison). Njihov biznis koji preduzećima nudi obavljanje finansijskih transakcija preko interneta, vredi oko 9.2 milijardi dolara, a Džon, 26 godina, zaradio je 1.1 milijardu dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE