Francuski Novares proširio pogon u Banatu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Francuski Novares proširio pogon u Banatu

  Kompanija za proizvodnju komponenti za autoindustriju Novares proširila je pogon u Zrenjaninu za novih 3.200 kvadratnih metara, što će omogućiti da se u toku 2019. zaposli novih 50 radnika.

  Presecanjem vrpce pušten je u rad proširen pogon u okviru fabrike Novares, u čiju izgradnju je uloženo 5,2 miliona evra, a celokupni prostor fabrike je za trećinu veći nego u prethodnom periodu.

  Novi deo je opremljen poslednjom tehnologijom i robotima, uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

  Novares će u ovoj fabrici 2019. godine povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240.

  Francuska kompanija Novares se bavi proizvodnjom plastičnih komponenti za automobile, radi za velike svetske brendove, a samo u 2017. je imala prodaju od 1,2 milijarde evra iz 42 fabrike u svetu.

  Pogon su otvorili ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Francuske Frederik Mondolini, kao i predstavnici kompanije Novares.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE