Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Funkcioneri OSIROMAŠILI od kada su NA VLASTI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i svaki drugi ministar u Vladi u svom vlasništvu imaju mnogo manje nekretnina i automobila, nego što su imali kada su došli na funkcije, piše list Danas prema objavljenim imovinskim kartama na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

List podseća da je, kada je 2012. postao ministar odbrane, Aleksandar Vučić Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio trosoban stan od 117 kvadrata, a u imovinskoj karti od prošle godine navodi se da je vlasnik garsonjere od 30 kvadrata.

Nema i nije imao automobil i štednju.

Retki su oni kojima su imovinske karte gotovo iste, a među njima su premijerka Ana Brnabić, ministri Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar i Slavica Đukić Dejanović, piše beogradski list.

Oni koji su uvećali vrednost imovinskih karata su Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Goran Trivan, Vanja Udovičić, Goran Knežević i Jadranka Joksimović.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je pre 10 godina prijavila da je imala stan od 144 kvadrata, automobil Opel astra, ali u imovinskoj karti iz 2018. godine se navodi da nema više ništa, čak ni štednju u banci, piše Danas.

Izvor: N1, Danas

Foto: Predsedništvo Srbije

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE