Gde je Srbija na listama kongresnog turizma

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gde je Srbija na listama kongresnog turizma

  Srbija je u 2017.  godini zauzela 42. mesto u svetu, odnosno 22. u Evropi, sa ukupno 71 skupom međunarodnih udruženja, pokazuju novi objavljeni podaci Međunarodne asocijacije za kongrese i konferencije ICCA (International Congress and Convention Association)”Ovo je izuzetan uspeh ukoliko se ima u vidu da su u regionu ispred naše zemlje samo Hrvatska, Grčka, Madjarska i Austrija kao svetska velesila u ovoj oblasti”, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

  Kako se navodi, Beograd je rangiran na 46. mestu u svetu, odnosno 24. u Evropi, sa 51 medjunarodnim skupom, a neposredno iza Beograda nalaze se Vašington, Rio de Žaneiro, Njujork, Čikago.

  “Beograd se nalazi ispred velike većine prestonica u okruženju, dok su bolje plasirani od njega samo Atina, Budimpešta i Beč koji se nalazi u samom svetskom vrhu sa 190 skupova”, navodi TOS.

  Novi Sad, drugi po veličini grad i kongresna destinacija u Srbiji, podelio je 325. mesto u svetu, tj. 159. u Evropi, zajedno sa nekolicinom drugih destinacija koje su ugostile po sedam sastanaka 2017. godine.

  Godišnje poređenje država i gradova, kako navodi TOS, predstavlja jednu od važnijih referenci u okviru kongresne industrije u svetu, a sastanci u ovoj bazi obuhvataju susrete medjunarodnih udruženja koji moraju da imaju najmanje 50 učesnika, da se održavaju na redovnoj osnovi (jednokratni događaji nisu uključeni) i da rotiraju izmedju najmanje tri različite zemlje.

  Ovi rezultati poklapaju se sa desetogodišnjicom rada Kongresnog biroa Srbije, posebnog odeljenja Turističke organizacije Srbije, osnovanog 2007. godine.

  “Realno je očekivati da će, pored novootvorenih i planiranih objekata u hotelskom sektoru i razvijanja mreže destinacija u avio saobraćaju, dodatna ulaganja u kongresnu infrastrukturu pružiti mogućnost da Srbija u narednom periodu dodatno ojača svoju poziciju kao kongresna destinacija”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE