Gde su, šta rade: Nikolić i dalje sanja kanal Morava - Vardar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gde su, šta rade: Nikolić i dalje sanja kanal Morava – Vardar

  Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović istakao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava–Vardar do grčke luke Solun.

  On je rekao da ima podršku Kine za taj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka, i dodao da će na tome raditi da zvaničnicima u Skoplju i Atini.

  Nikolić je istakao da će vrlo brzo i Mihajlovićevoj, kao i Vladi Srbije, dostaviti novu studiju izvodljivosti tog projekta.

  Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nikolić je rekao da to ministarstvo ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom i da mu je želja da timskim radom sa Nacionalnom savetom tih poslova bude još i više.

  Mihajlovićeva je kazala da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta “Jedan pojas, jedan put”.

  Ona je, navodi se u saopštenju, dobila podršku Nikolića za predlog da do kraja godine u Beogradu bude održan Samit ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE