Gejts: "Dajem za spasavanje ŽIVOTA, a optužuju me da UBIJAM" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Gejts: “Dajem za spasavanje ŽIVOTA, a optužuju me da UBIJAM”

Dajem novac za spasavanje života, a protivnici vakcine protiv korone me optužuju da ubijam ljude, rekao je jedan od osnivača Majkrosofta, milijarder i filantrop Bil Gejts u intervjuu Blumbergu.

Fondacija Bila i Melinde Gejts obećala je više od 350 miliona dolara za borbu protiv kovida-19 i novac za proizvodnju vakcine kompanijama Astrazeneka, Džonson i Džonson i Novavaks.

Protivnici vakcine i drugi teoretičari zavera kleveću Gejtsa da je podmetnuo virus iz svojih opakih razloga, dok on kaže da optimistički veruje da će svet shvatiti da su teorije samo teorije i pobediti virus, piše Blumberg.

Na pitanje da li je siguran da će efikasna vakcina biti distribuirana u svetu do kraja ove godine, Gejts je rekao da inicijalna vakcina neće biti idealno efikasna.

“Možda neće potrajati dugo i biće uglavnom korišćena u bogatim zemljama kao mera za zaustavljanje zaraze. Bili bismo srećni kada bismo imali vakcinu pre kraja godine, ali će naredne godine verovatno biti odobrene brojne vakcine”, rekao je Gejts.

Upitan da li vakcinacija protiv COVID-19 treba da bude obavezna, Gejts kaže da propisivanje obaveze često izaziva povratnu reakciju, ali misli da će biti obavezna za osobe koje rade u domovima za starije ili su u kontaktu sa starijim ljudima.

Zamoljen da komentariše teorije zavere da istražuje vakcinu da bi kontrolisao ljudske umove uz pomoć 5G radiotalasa i slično, Gejts je rekao da je to dosta čudno.

“Oni uzmu činjenicu da sam uključen u razvoj vakcine i onda to izvrnu, pa umesto da dajem novac kako bi se spasili životi, ispada da zarađujem na oduzimanju života. Ako to ljude odvrati od vakcinacije, to je veliki problem”, rekao je Gejts.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

https://www.bizlife.rs/aktuelno/covid-19/gejts-bogati-ce-pobediti-koronu-do-kraja-2021-a-ostali/

Izvor: Index

Foto: screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE