GEJTS: Testovi na koronu BESMISLENI, niko ni dolar da ih plati

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GEJTS: Testovi na koronu BESMISLENI, niko ni dolar da ih plati

  Većina testova na koronavirus u SAD je „potpuno besmislena“, jer je potrebno toliko vremena da se dobiju rezultati kako bi se ljudi na vreme samoizolovali nakon što saznaju da je test pozitivan, rekao je Bil Gejts.

  Američki predsednik Donald Tramp ukazao je na povećanje kapaciteta za testiranje, čak je rekao i da je SAD-u mogu pozavideti sve zemlje sveta kada je broj testiranja na dnevnom nivou u pitanju.

  Međutim, vreme od testiranja do dobijanja rezultata postalo je toliko dugo da su mnogi zdravstveni zvaničnici rekli da nisu od pomoći kada je u pitanju zaustavljanje epidemije širom zemlje.

  Laboratorije širom ove zemlje zaostaju u obradi i isporuci rezultata testova zbog porasta broja obolelih, pa pacijenti na rezultate čekaju nekoliko dana do jedne nedelje, a mnogi čak i duže, saopštile su ranije ovog meseca dve najveće kompanije za laboratorijsku dijagnostiku u SAD.

  Ako čekate više od tri dana, ponekad i sedam dana da biste dobili test, niko ne bi trebalo da plati dolar za to. To je suludo“, rekao je Gejts i istakao da rezultati moraju što pre da se dobiju da bi neko mogao da promeni svoje ponašanje, tako da ne zarazi druge ljude.

  Prosečno vreme za dobijanje rezultata sada je više od dva dana za pacijente koji su prioritetni, saopštio je iz kompanije Kvest dijagnostiks. Kompanija je dodala da je za sve ostale to vreme i duže od sedam dana.

  „Morate da odredite prioritete. Morate biti sigurni da će zajednice sa niskim prihodima koje su najviše izložene riziku dobiti ove rezultate u roku od 24 sata”, rekao je Gejts, suosnivač Majkrosofta i kopredsedavajući Fondacije Bil i Melinda Gejts.

  Neadekvatno testiranje na koronavirus osujetilo je napore za suzbijanje epidemije u SAD-u, gde je prvi slučaj koronavirusa potvrđen u januaru.

  U međuvremenu, obim testiranja je proširen na više od 738.585 testova dnevno do jula, pokazala je analiza koju je sproveo CNBC. To je više od dnevnog proseka od nešto više od 174.000 dijagnostičkih testova koji su se do aprila obrađivali na nacionalnom nivou dnevno, pokazala je analiza CNBC-a.

  Ipak, problem čekanja na rezultate i dalje sprečava da testiranje ostvari svoj pun efekat.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE