Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Gejzir u centru BG: Voda šiklja od 5h, popravka možda do ponoći FOTO/VIDEO

U Karnegijevoj ulici rano jutros pukla je velika cev zbog čega građani tog dela grada nemaju vodu.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije Prvoj televiziji je rečeno da je pukla velika, distributivna cev. U Beogradskom vodovodu navode da je u pitanju havarija i da su ekipe na terenu od 5 ujutru.

Poremećaje u vodosnabdevanju imaće danas stanovnici gradskih opština Plalilula i Stari grad zbog pucanja magistralne cevi F 700 na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom Despota Stefana. Voda je prodrla i u podzemnu garažu Gradske uprave Beograd, rečeno je Tanjugu u gradskom Sekretarijatu za vanredne situacije.

Ekipe Sektora su na terenu na adresi Uprave u Kraljice Marije 1, radnici pumpama crpe vodu iz garaže, a vozila se uklanjaju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će kvar biti otklonjen tako da građani u što manjoj meri osete posledice.

Radojičić je istakao da su ekipe Beogradskog vodovoda na terenu i da će situacija uskoro biti jasnija. “Razgovarao sam sa direktorom ‘Vodovoda’, uskoro će situacija biti jasnija i znaćemo koje je vreme potrebno da se kvar otkloni, o čemu će biti gra]ani biti obavešteni”, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo u saopštenju.

U svakom slučaju, poremećaje u vodonabdevanju imaće građani koji žive na višim spratovima, a oni koji žive na nižim spratovima imaće umanjen pritisak na opštinama Palilula i Stari grad, rekao je Tanjugu Vladimir Šobota iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Prva procena Beogradskog vodovoda i kanalizacije je da će kvar biti otklonjen do ponoći, a Šobota dodaje da će se tačna informacija znati kada počne otklanjanje kvara. G

Kako je naveo Šobota, magistralna cev koja je jutros pukla snadbeva dva centralna gradska rezervoara, Glavni i Pionir. Šobota je rekao i da se cev zatvara uz pomoć 10 zatvarača, da je za sada zatvoreno sedam, a da je ostalo još tri.

Izvor: Tanjug/B92

Foto: YT/FB/Ne davimo Beograd

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE