Gigant sa Vol Strita uveo ležernije oblačenje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gigant sa Vol Strita uveo ležernije oblačenje

  Goldman Saks je najavio blaža pravila odevanja za zaposlene, u sklopu nastojanja tog investicionog giganta na Vol Stritu da radno okruženje učini ležernijim.

  Investiciona banka je u internom saopštenju zaposlenima najavila fleksibilnija pravila odevanja u svim sektorima, pozivajući ih ipak da budu razumni pri modnim odabirima, preneo je britanski BBC.

  Goldman Saks je još 2017. godine ‘olabavio’ pravila odevanja za zaposlene tehnološkog sektora u želji da time privuče najbolje mlade kadrove. Slične poteze preduzele su i druge banke, uključujući JP Morgan.

  Američka banka je u internom saopštenju, naveliko citiranom u mnogim medijskim izveštajima, objavila da ih je na uvođenje “fleksibilnih pravila o odevanju u čitavoj firmi” podstakla “opšta promena prirode radnih mesta u smeru ležernijeg okruženja”.

  Cilj tog poteza je osavremeniti bankarska pravila odevanja i ponašanja kako bi se prilagodila mlađim zaposlenima. Više od tri četvrtine Goldmanovih zaposlenih čine takozvani ‘milenijalci’ i generacija Z, odnosno rođeni nakon 1981. godine.

  Interno saopštenje potpisali su visoki zvaničnici banke, uključujući izvršnog direktora Davida Solomona. Solomon – koji s vremena na vreme nastupa i kao DJ za elektronsku muziku – obeležava novu eru upravljanja u Goldmanu. Obećao je takođe veću transparentnost u poslovanju, a banka je počela da se okreće i poslovanju s građanima.

  Najuticajnija investiciona banka u svetu je česta je meta kritika zbog uloge koju je odigrala u globalnoj finansijskoj krizi i onoj dužničkoj u evrozoni, podseća BBC.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE