Godinu dana ZATVORA za direktora Infrastruktura železnice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Godinu dana ZATVORA za direktora Infrastruktura železnice

  Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu osudilo je Miroljuba Jevtića, v.d. generalnog direktora akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom Infrastruktura železnice Srbije, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela primanje mita.

  Istom presudom okrivljenom je izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta – novca u iznosu od 10.000 evra kao i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od tri godine.

  U ovom predmetu visoke korupcije krivični postupak je okončan u roku od godinu dana i devet meseci. Ovo je prvostepena presuda na koju Jevtić i njegovi advokati imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

  U odnosu na tri saokrivljene osobe zaključen je sporazum o priznanju krivičnog dela.

  Tužilaštvo za organizovani kriminal Jevtića je teretilo da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

  Jevtić je optužen da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da su oni deo uplaćenog novca od Infrastruktura železnice po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE