Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Gondolom već krajem 2019. godine

Beogradska gondola će proraditi za nešto više od godinu dana, a njena izgradnja koštaće 15 miliona evra, rekli su potpisnici sporazuma o izgradnji prve žičare u prestonici koja će spajati Kalemegdan i park Ušće.

Dužina linije biće jedan kilometar, imaće 25 luksuzno opremljenih kabina i prevoziće tri hiljade putnika na sat. Projekat će sprovoditi JP Skijališta Srbije, a planirano je da bude završen do kraja sledeće godine.

Sporazum su potpisali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će grad u izgradnju gondole uložiti 600 miliona dinara, a ostatak sredstava obezbediće ministarstvo.

“Ovo je jedan kapitalni projekat koji će dalje omogućiti razvoj turizma grada Beograda i olakšati konekciju između dva dela grada”, kazao je Radojičić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da je projekat značajan jer će povećati turistički promet Srbije. “Period povraćaja uloženog novca je najviše pet do sedam godina”, rekao je Ljajić.

Ministar je rekao da Beograd ima mnogo turističkog kapaciteta i najavio i izgradnju Skijaškog centra na Avali, izgradnju pet pristana u Zemunu, rekonstrukciju Sava centra i izgradnju najvećeg zabavnog parka na Balkanu.

Direktor Skijališta Dejan Ćika, govoreći o gondoli, kazao je da će početi sa minimalnim kapacitetom prevoza od 3.000 putnika, ali da očekuje da će se vremenom ostvariti i maksimalni kapacitet od 6.000 putnika na sat. On je dodao da se razmišlja i o tome da gondola uđe i u sistem javnog prevoza.

Izvor: Beta

Foto: FI

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE