Goran Bogdan i Bane Trifunović recituju "Mostarske kiše" 55 godina kasnije (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goran Bogdan i Bane Trifunović recituju “Mostarske kiše” 55 godina kasnije (VIDEO)

  Povodom 55 godina nastanka i objavljivanja čuvene poeme “Mostarske kiše” pesnika Pere Zupca, poznati Mostarci širom sveta okupili su se i u jednom video snimku govorili stihove ove ljubavne pesme.

  Iza ove ideje stoji mostarski književnik i urednik Hamica Ramić, a kako navodi, ideja je nastala za vreme izolacije tokom pandemije.

  “Ideja za ovaj video nastala je u vreme najstrožijeg režima izolacije kad su mnogi zbog pandemije korona virusa bili okrenuti virtualnim komunikacijama preko društvenih mreža”, rekao je Ramić.

  Njemu je, kako kaže, kao Mostarcu, prvo na pamet pala poema “Mostarske kiše”.

  Ramić dodaje da je to najlepša ljubavna himna, koja, pevajući o jednoj devojci, zapravo peva o jednom gradu.

  “Zamislio sam da poemu u delovima govore mostarski glumci (bez obzira gde žive i rade), ali i drugi koji već dokazano dobro kazuju poeziju. Ideju sam prvo saopštio Peri Zubcu, a onda i nekolicini prijatelja i svi su odreda bili oduševljeni idejom. Baš kao i glumci koji su počeli slati snimljene materijale”, kazao je Ramić.

  U videu učestvuju glumci iz Mostara Šerif Aljić, Sejo Đulić, Nedžad Maksumić, Robert Pehar i Emir Spahić, iz Sarajeva Mario Drmać, iz Zagreba Goran Bogdan, Dragan Despot, Slaven Knezović, Damir Markovina i Goran Matović, iz Beograda Nebojša Kundačina i Branislav Trifunović, iz Novog Sada Armin Hadžimusić, kao i Marko Tomaš, pesnik iz Mostara, Nikola Vučić, novinar iz Sarajeva, i reditelj, pisac i teatrolog Gradimir Gojer.

  Svi učesnici su ili rođeni Mostarci, ili su u Mostaru u nekom periodu živeli i radili.

  Izvor: BIZLife, Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE