Gorenje zbog epidemije obustavlja proizvodnju na dve nedelje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gorenje zbog epidemije obustavlja proizvodnju na dve nedelje

  Kinesko-slovenačka firma „Hisense – Gorenje” objavila je danas obustavljanje proizvodnje u svim svojim fabrikama u Evropi zbog zdravstvene krize izazvane epidemijom koronavirusa.

  „Iako se u kompaniji i svim fabrikama rigorozno primenjuju stroge preventivne mere, i uprkos činjenici da postoji dovoljno zaštitne opreme, a u fabrikama dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, biće sprovedena ova dodatna preventivna mera kako bi kompanija doprinela zaustavljanju epidemije i dodatno zaštitila zdravlje svih zaposlenih”, piše u saopštenju.

  Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da se proizvodnja nastavi 6. aprila, osim ukoliko vlade država u kojima se fabrike nalaze, u medjuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava proizvodnja.

  Dogovoreno je i da se zbog dvonedeljne obustave proizvodnje u Valjevu, Velenju i fabrici „Mora” u Češkoj radni dani nadoknade preostalim prošlogodišnjim slobodnim danima, a delom kroz dodatne radne dane u drugoj polovini godine.

  „Zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije, nastaviće rad kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a da bi se održala komunikacija… rukovodstvo kompanije i sindikat će ostati u stalnom kontaktu”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE