Grad ipak PRODAJE Sava centar, ali i "Beograđanku"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad ipak PRODAJE Sava centar, ali i “Beograđanku”

  Grad Beograd oglasiće sledeće nedelje prodaju kongresnog kompleksa Centar Sava i za njega će tražiti najmanje 25 miliona evra, piše “Politika”, a do kraja januara trebalo bi, kako saznaje list, da bude oglašena i prodaja palate “Beograd”, popularne Beograđanke.

  Nakon dva neuspešna pokušaja – 2016. i krajem 2017. godine – da nađe privatnog partnera za Centar Sava, Grad Beograd odlučio je da taj kongresni centar proda, i sledeće nedelje oglasiće prodaju po minimalnoj ceni od 25 miliona evra, saznaje “Politika“.

  „Sa Sava centrom smo samo na gubitku. A on je neophodan Beogradu i zato novi kupac neće moći da mu menja namenu. On je od ključne važnosti za razvoj kongresnog turizma budući da takvi turisti dnevno troše dvostruko više novca od običnih. Novi vlasnik imaće obavezu da po povlašćenim cenama ustupa taj prostor gradu za određene manifestacije poput Festa“, naglašava Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

  Vesić je najavio i da će Grad do kraja januara da oglasi na prodaju i Palatu „Beograd”.

  „I sa tim objektom smo na gubitku ne samo za održavanje. Od poreza na imovinu godišnje bismo mogli da prihodujemo oko milion evra“, ističe Vesić.

  „Beograđanka” je podignuta 1974. godine za vreme gradonačelnika Branka Pešića, a po projektu arhitekte imenjaka Branka Pešića i pod prethodnom je zaštitom, što znači da novi kupac ne bi smeo da je ruši.

  “Delta holding” Miroslava Miškovića, koji od 2016. pokušava da se domogne Sava centra, i pod ovim uslovima zainteresovan je za kupovinu objekta i daće svoju ponudu, potvrdili “Politici” u “Delti”.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/moj-ugao/ode-savski-most-neka-se-pripremi-beogradjanka/

  Izvor: Politika

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE