Grad na jugu Srbije OTPISUJE DUG zakupcima letnjih bašti - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Grad na jugu Srbije OTPISUJE DUG zakupcima letnjih bašti

  Zato što nisu mogli da obavljaju svoju delatnost zbog mera u doba korone, prokupačka vlast je u dogovoru sa zakupcima letnjih bašti donela odluku o otpisu duga nastalog po tom osnovu u ovoj godini, zaključno sa 1. septembrom.

  Odluka će se naći pred prokupačkim odbornicima na prvom narednom zasedanju.

  Načelnik Gradske uprave Nevena Jović kaže da je sa vlasnicima ugostiteljskih objekata pronađeno rešenje koje zadovoljava obe strane, a iniciranje sastanka su tražili zakupci koji su ranije uputili dopis da im se odobre određene olakšice kako bi mogli da nastave poslovanje i smanje gubitke koje su imali tokom vanrednog stanja.

  Nadamo se da smo našli kompromisno rešenje i da su vlasnici objekata koji imaju letnje bašte zadovoljni predloženim. Mislim da je ovo velika i značajna stvar za sve ugostitelje koji su imali velike gubitke tokom vanrednog stanja kada nisu radili.

  “Kako bi svi zajedno lakše podneli teret krize, ovim smo pokazali solidarnost i dugoročno ovo je dobra odluka za sve”, rekla je načelnica Gradske uprave Nevena Jović.

  Zahtev ugostitelja nije jedini jer, kako saznaju Južne vesti, i prokupačke auto-škole su uputile dopis Gradskoj upravi kako bi se i njima izašlo u susret i omogućile olakšice, ali o tom zahtevu će se naknadno razgovarati i velika je verovatnoća da će se i njima udovoljiti.

  Inače, cene zakupa letnjih bašti na teritoriji Prokuplja su različite i zavise od zone u kojoj se nalaze, pa je tako u pešačkoj zoni cena 35 dinara dnevno po kvadratu, u prvoj zoni je 30 i u drugoj zoni zakupci plaćaju 25 dinara dnevno po kvadratu.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE