Grad Niš prodaje zemljište za gradnju akva-parka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad Niš prodaje zemljište za gradnju akva-parka

  Veće grada Niša pokrenulo je danas proceduru za otuđenje 5,4 hektara zemljišta na lokaciji “Lozni kalem” koje će biti ponuđeno investitorima za izgradnju akva-parka površine najmanje 9.000 kvadrata i vrednosti od najmanje devet miliona evra.

  Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milana Ranđelovića u narednih 20 dana biće izrađen elaborat kojim će biti ustanovljena cena po kojoj će zemljište biti ponuđeno investitorima.

  Ranđelović je kazao da će elaborat pokazati da li će zemljište na “Loznom kalemu” moći da se ponudi na javnom nadmetanju po ceni nižoj od tržišne.

  “Uredba Vlada Srbije omogućava da se zemljište da bez naknade ili po ceni nižoj od tržišne ukoliko se proceni da će petogodišnji prihodi od realizacije investicije biti veći od procenjene vrednosti zemljišta”, istakao je Ranđelović.

  On je naglasio da bi procedura oko prodaje zemljišta i izbora investitora trebalo da bude završena tokom ovog leta.

  “Investitor će imati obavezu da u roku od tri godine završi akva-park, stalno u njemu uposli 40 radnika, a da tokom letnjih meseci ima 120 zaposlenih”, kazao je Ranđelović.

  On je istakao da interesovanje investitora za gradnju akva-parka postoji, a crnogorska firma “Akvatera solušns” jedan je od najozbiljnijih kandidata.

  Ranđelović je podsetio da je “Akvatera solušns” prošle godine potpisala Memorandum o razumevanju sa gradom o izgradnji akva-parka, ali taj dokument ne obavezuje grad Niš da joj poveri gradnju.

  Prema Ranđelovićevim rečima, akva-park gradiće investitor koji na javnom nadmetanju ponudi najbolje uslove.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE