Grad opet prodaje Beograđanku, evo koliko je POJEFTINILA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad opet prodaje Beograđanku, evo koliko je POJEFTINILA

  Grad Beograd ponudio je danas ponovo na prodaju deo Palate “Beograd”(Beograđanke), ovoga puta po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

  Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi, navedeno je na sajtu gradske uprave Beograda.

  Depozit za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosi 1,6 miliona evra.

  Prijave za javno nadmetanje za kupovinu mogu da se podnosu do 7. septembra, a javno nadmetanje zakazano je za 9. septembar.

  Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

  Kupac se mora obavezati i da neće promeniti namenu zgrade, imajući u vidu da Palata ”Beograd” uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine.

  Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

  Prethodno je gradska uprava Beograda ponudila na prodaju dro „Beograđanke“, 15. jula, po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, ali je javno nadmetanje 31. jula otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

  https://www.bizlife.rs/biznis/nekretnine-sr/otkazano-javno-nadmetanje-za-deo-beogradjanke-nije-bilo-zainteresovanih/

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot/Google street view

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE