Građani Srbije bez problema ulaze u Grčku - ovo je DETALJNA procedura sa granice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Građani Srbije bez problema ulaze u Grčku – ovo je DETALJNA procedura sa granice

  Iako još uvek nema zvaničnih informacija o otvaranju bugarsko-grčke i makedonsko-grčke granice, turisti koji su od juče čekali da uđu u ovu zemlju pušteni su kasno sinoć.

  Prema poslednjim informacijama, građani Srbije su jedini koji u Grčku mogu da uđu a da nemaju pasoš Evropske Unije, iako o tome još uvek nije doneta zvanična odluka grčke vlade.

  Kako Mladen Alvirović iz emisije SAT plus prenosi, srpski građani puštaju se u zemlju na osnovu obaveštenja koje je dobila granična policija.

  „Zabuna koja se juče događala odnosila se na pravila Evropske Unije, a ne na pravila Grčke”, izveštava Alvirović.

  Međutim, procedura za ulazak u zemlju drugačija je od uobičajene, zbog čega se stvaraju gužve i neophodno je dodatzno strpljenje putnika.

  Prema njegovim rečima, kolone su duže od 3 kilometara, a podaci o automobilima i podaci iz pasoša upisuju se ručno u listu.

  Ono što je takođe potrebno je da se na granici ostave kontakt podaci, kao i podaci o adresi na kojoj ćete boraviti kada uđete u Grčku.

  Ove informacije se uzimaju jer se na granici obavlja nasumično testiranje na koronavirus, a zatim se odlazi na adresu koja je prijavljena. Ukoliko se utvrdi da je test pozitivan, policija će doći po vas i smetiti vas u karantin, prenosi Alvirović.

  Podsetimo, kasno sinoć otvorena je granica Promahonas, odnosno Kulata između Grčke i Bugarske, a u toku dana očekuje se informacija o makedonsko-grčkoj granici, čije bi otvaranje srpskim turistima skratilo putovanje.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/novosti-grcka-otvorila-granicu-da-udju-srpski-turisti/

  Izvor: BIZlife/SAT plus

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE