Građanima Srbije zabranjen ulazak u još jednu zemlju - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Građanima Srbije zabranjen ulazak u još jednu zemlju

  Ambasada Francuske u Beogradu saopštila je da, zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, putnicima iz Srbije više nije dozvoljen ulazak u Francusku.

  Ta odluka je doneta na osnovu preporuka Saveta Evropske unije od 16. jula, navodi se u saopštenju.

  Od zabrane dolaska u Francuske izuzete su osobe koje su francuski državljani, kao njihovi supružnici i deca, potom državljani EU i Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju, u tranzitu kroz Francusku, u zemlje čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište.

  Na spisku izuzeća od zabrane su i državljani treće zemlje (uključujući Srbiju), koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju Evropske unije u kojoj imaju prebivalište.

  Na listi su i državljani treće zemlje, koji su u tranzitu na manje od 24 sata u medjunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje.

  Na toj listi je i osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i medjunarodnih organizacija sa sedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i deca.

  U saopštenju se dodaje da su na spisku i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv Covid-19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju medjunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

  Francuska ambasada je dodala da ukoliko neko spada u ove kategorije a želi da putuje u Francusku, prethodno mora da ispuni i preda francuskim vlastima potvrdu o međunarodnom putovanju po dolasku u zemlju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE