Grčka i BROJ OSOBA u kolima: Ne, nije tačno da sme biti samo dvoje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčka i BROJ OSOBA u kolima: Ne, nije tačno da sme biti samo dvoje

  Vest koja se pojavila u medijima da će u automobilima koji budu ulazili u Grčku moći da bude samo dvoje ljudi je dezinformacija, pošto se ta regulativa u Grčkoj neće odnositi na strance i važiće samo za taksi vozila, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

  Pojedini mediji su objavili da će navodno izuzetak biti porodice sa maloletnom decom koje će moći zajedno da putuju, kao i da, na primer, u Grčku ne bi mogla da uđe tročlana porodica koja ima dete od 19 godina.

  “U prvom momentu nismo ni mi znali da li se ta regulativa odnosi samo na Grčku ili na one koji ulaze u Grčku. Prema informaciji koju smo jutros dobili od grčke ambasade, koju još nemamo zvanično napismeno i očekujemo je danas ili sutra, jeste da su to regulative koje se neće odnositi na strance. Drugo, ta regulativa za automobil nije regulativa za privatne automobile već za taksi vozila, gde u jednom taksi vozilu ne bi trebalo da bude više od dvoje ljudi”, naveo je Seničić.

  Seničić veruje da će se ambasade zemalja u koje najviše putuju turisti iz Srbije potruditi još više da našoj javnosti na odgovarajući način predstave mere u njihovim državama. Navodi da se mere uglavnom odnose na građane tih zemalja i da je to slučaj i sa Egiptom, Grčkom, Turskom… gde još uvek nema konačnih mera za dolazak stranih turista.

  “Osim najave da će biti otvorene te zemlje za turiste, nemamo najave mera u pravom smislu, osim oko dezinfekcije soba, načina posluživanja hrane i slično, ali to su sve najave”, kaže Seničić.

  Dodaje da još ne postoje zvanični protokoli, a uveren je da oni u najvećoj mogućoj meri neće ugroziti prijatan i dobar boravak turista.

  Izvor: 021.rs/Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE