Grejna sezona se ZAVRŠAVA sutra: Hoće li radijatori biti topli i nakon 15. aprila? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Grejna sezona se ZAVRŠAVA sutra: Hoće li radijatori biti topli i nakon 15. aprila?

Prethodnih dana je u srpskoj prestonici bilo pravo prolećno vreme sa temperaturama iznad 20 stepeni, a već jutros je došlo do značajnijeg pada temperature i zahlađenja sa kišom.

Radijatori će sigurno biti topli još danas i sutra kada se i zvanično završava grejna sezona u Beogradu. A šta će biti posle?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podsetio je u uključenju za TV Prva da se grejna sezona zvanično završava sutra, ali i da su odluke kojima je omogućeno da se grejanje produži i posle zvaničnog završetka grejne sezone promenjene još prošle godine.

U skladu sa tim, Vesić je poručio da će JKP „Beogradske elektrane“ sigurno grejati stanove sve dok se ne završi trenutni hladni talas.

„Takođe, razmatramo mogućnost da se u pojedinim periodima greje samo uveče, budući da preko dana temperatura bude i više od 20 stepeni. Svi građani sada su mahom kod kuće i bilo bi nelogično slepo se držati kalendara i propisa, a ne obraćati pažnju na vremenske prilike“, istakao je Vesić.

Podsetimo, odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su sredinom maja 2019. godine izmene i dopune odluke o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu koja će omogućiti da se u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i posle 3. maja uključi grejanje.

Kada počinje, a kada se završava grejna sezona?

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila. Izuzetno, u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti će biti zagrevani danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepena Celzijusa ili nižu.

U slučaju da i posle 3. maja Republički hidrometeorološki zavod Srbije prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave Grada Beograda nadležne za poslove energetike, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi, navodi se na sajtu JKP „Beogradske elektrane“.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE