Grupa srpskih turista u Španiji ne zna kako do Srbije, među njima i trudnica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grupa srpskih turista u Španiji ne zna kako do Srbije, među njima i trudnica

  Sedmoro državljana Srbije, koji su turistički pre nekoliko dana otputovali u Španiju, u potpunoj su neizvesnosti kako će i kada moći da se vrate u Srbiju.

  Grupa turista u kojoj je i jedna trudnica, trenutno boravi u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima, a redakciji BIZLife portala obratili su se za pomoć.

  Kažu da su svesni da je njihova “muka” praktično tek na početku i da je sve u vezi sa njihovim povratkom u Srbiju prilično neizvesno.

  Po prvobitnom planu, trebalo je da u sredu otputuju letom za Valensiju, gde je bio predviđen boravak od pet dana, a onda letom preko Temišvara da se vrate u Srbiju.

  Međutim, kako se situacija sa pandemijom korone pogoršala jer je Španija postala jedno od žarišta a za vikend je uvedeno vanredno stanje, kao i u Srbiji, počeli su da se raspituju da li će po planu moći da se vrate u zemlju.

  Kako su naveli za BIZLife portal, posle nekoliko bezuspešnih pokušaja da stupe u kontakt sa Ambasadom Srbije u Madridu, službenici ambasade su ih kontaktirali tek nakon što su prijatelji i rodbina zvali Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu.

  Iz ambasade su im poručili da se što pre dokopaju kopna, kako bi našli neki direktan let za Beograd, pošto bi ih iz Rumunije vratili nazad u Španiju. Službenik ambasade bio je neljubazan i nije se ni predstavio.

  U pokušaju da dobiju neke dodatne informacije, otišli su na aerodrom u Las Palmasu, na kojem ih je iznenadila velika gužva.

  Naime, kako tvrde, svi ti ljudi takođe žele što pre da se “dočepaju” kopna. Kako sada stvari stoje, sačekaće do srede i let za Valensiju, a tek kad stignu tamo, videće šta će dalje da rade.

  Otkazivanje leta, kažu, skuplje bi ih koštalo nego sama karta, pošto su išli loukosterom.

  U Španiju su otputovali preko Milana, i tek u Milanu su shvatili da je problem ozbiljniji.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/novo-zariste-koronavirusa-u-spaniji-157-umrlih-u-poslednja-24h/

   

  Izvor: BIZLife/Aleksandar Mijailović

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE