Gubite motivaciju? Ove TRI STVARI će vas napuniti ENERGIJOM za rad - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Gubite motivaciju? Ove TRI STVARI će vas napuniti ENERGIJOM za rad

Istraživanja psihologa pokazala su da je snaga volje ne samo precenjena, već je i ograničena u nedostatku motivacije u poslovanju, karijeri ili životu uopšte.

Portal Poslovni puls navodi nekoliko jednostavnih načina da se iznova pokrenete.

  1. Nagradite sebe

Ništa ne može da prođe bez malo proslave i nagrađivanja. Prema Čarls Djuhigu, dobitniku Pulicerove nagrade, snažne navike su formirane u tri faze: znakovi, rutina, nagrada. To znači da naš mozak može jednostavno da ponavlja ponašanja ako je značajna nagrada uključena u proces. Nagrada može da bude šta god zamislite, od istezanja tela na svakih sat vremena do izlaska s prijateljima nakon dugog radnog dana.

  1. Naučite nove veštine

Učenje novih veština može se direktno primeniti na vaše poslovanje ili karijeru, poput Fotošopa ili programiranja, ali isto tako možete da učite i neku životnu veštinu koja  vam može pomoći u ličnom razvoju, poput učenja stranog jezika.

  1. Neka kvalitet (ne kvantitet) vašeg sna bude prioritet

Mnogi su uvereni da je broj sati sna najvažniji kako bi bili odmorni. Ipak, koliko ste se samo puta nakon 9-10 sati sna probudili zapravo neispavani i nervozni? To nam može potvrditi da je kvalitet sna mnogo važniji od njegovog kvantiteta.

Izvor: Poslovni puls

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE