Guvernerka: Rezervi dovoljno, dinar stabilan, investitori ne odlaze...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Guvernerka: Rezervi dovoljno, dinar stabilan, investitori ne odlaze…

  Bankarski sektor u Srbiji je stabilan, likvidan i u dobrom stanju, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

  “NBS održava stabilan kurs i ima dovoljno deviznih rezervi, ali je potrebno i da banke pokažu odgovornost i shvate da bez građana, privrede i klijenata, ni one ne postoje”, izjavila je guvernerka za Novosti.

  Ona je najavila da se, u sklopu odgovorne politike NBS, osim moratorijuma na otplatu različitih pozajmica, priprema niz mera za pomoć građanima i privredi.

  https://www.bizlife.rs/biznis/banke/pojasnjenje-nbs-o-moratorijumu-tri-meseca-bez-obaveza-ali-to-ima-svoju-cenu/

  Najvažnije je da građani znaju da se Srbija, za razliku od drugih zemalja, čak ni u periodu krize ne suočava sa slabljenjem valute, istakla je Tabaković.

  Prema njenim rečima, Srbija nije izložena izlasku investitora, koji “imaju poverenje u ljude i institucije naše države – predsednika, NBS i Vladu”.

  Upravo će to omogućiti da uticaj krize na našu ekonomiju bude blaži i da što kraće traje. U to veruju i investitori, ulažu u dinarske obveznice države, tako da ne napuštaju našu zemlju, naglasila je Tabaković.

  Upitana da li ćemo imati dovoljno snage za podizanje privrede kada sve ovo prođe, ona je odgovorila da je sve što je izgrađeno u prethodnim godinama “garant i brzog oporavka”.

  “Naše je da uradimo sve da se sa krizom izborimo sa što manje štete. Da realno sagledamo okolnosti i već planiramo kako da nadoknadimo ono što radom i pametnim merama može da se nadoknadi”, istakla je Tabaković.

  Očekuje i da svi poštuju posvećenost onih koji daju sve od sebe da se izborimo sa problemima, “počev od predsednika, lekara, vojske, policije, pa i NBS…”

  “Ponosna sam na sve koji Srbiju u ovoj situaciji osećaju svojom. Nema boljeg iskustva od onog stečenog tokom kriznih vremena”, zaključila je Tabaković.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE