Gužva u jedinom "KORONA FREE" mestu na Jadranu: Za 3 noći traže 200 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gužva u jedinom “KORONA FREE” mestu na Jadranu: Za 3 noći traže 200 EUR

  Iako se i Dubrovnik u avgustu može pohvaliti s nešto punijim kapacitetima, aktuelni neumski stepen popunjenosti smeštajnih kapaciteta u susednom Neumu verovatno neće nikad dostići.

  Utisak je da su su državljani cele Bosne i Hercegovine preselili upravo u Neum, a s njima i brojni državljani Srbije. Ipak, izostali su tradicionalni gosti iz Češke, Mađarske, Poljske, Koreje i Slovačke, piše Slobodna Dalmacija.

  Za dolazak u Neum niko ne treba niti ko traži negativni korona test. Stoga su Neum izabrali mnogi koji ne mogu letovati u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Turskoj ili Grčkoj.

  Tvrde: “U Neumu nema teorije za koronu, niko nikoga ne “šljivi” 5 posto, nema teorije da se bilo ko razboli! Mi smo “korona free” i ne treba nam socijalna distanca jer već imamo kolektivni imunitet!”

  Zadržati status sigurnog odredišta Neumu je garancija uspešne sezone. Šefica Turističke organizacije Neuma Ankica Bogdanović ističe da su i sami iznenađeni.

  “Imamo nikad brojnije goste iz Srbije. Ludost je da ih agencije odatle dovode i na jednodnevne izlete! Ranijih su godina najčešće dolazili autobusima, a ove sezone ličnim vozilima. Stoga su gužve velike i bili smo primorani da odlučimo da nema zaustavljanja u Neumu onome ko nema rezervacije!”

  Bosanskohercegovačka rivijera ima, nakon Monaka, najkraću morsku obalu u Evropi. Ta je obala ovog leta verovatno najgušće naseljena turistima. Brojem gostiju su iznenađeni i ljubazni domaćini, a procene se kreću od 16.500 do čak 20.000 gostiju.

  To je vidljivo na svim plažama, posebno onim peščanim, ispod hotela, gde su kupači doslovno jedan na drugom. Slično je i na betonskim, nažalost jednako neurednim plažama gde niko ne poštuje preporuku o međusobnom razmaku od najmanje metar. Ali, to je samo preporuka, ne i odluka, te redari ne mogu niti imaju osnova za kažnjavanje neopreznih gostiju.

  I dok su do jula najviše tražili sobe koje su 20 KM dnevno po osobi, u avgustu se većinom traže apartmani i cene su “naduvane” na 200 evra za tri noći, ali ni to nije prepreka za dolazak u Neum.

  Mnogi gosti koji u Neum dolaze godinamae slažu se da je ove je godine skuplje nego lani. Smeta im to što niko ne čisti plaže, nedostaju tuševi, kabine za presvlačenje i barem jedan javni WC na svakih 500 – 800 metara!

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE