Hapšenja u CIP, a direktor niti zna, niti može da veruje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hapšenja u CIP, a direktor niti zna, niti može da veruje

  Direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović izjavio je za portal Insajder da ne zna ništa o dešavanjima zbog kojih su uhapšeni njegov zamenik i dva predstavnika državnog instituta na čijem je čelu.

  “Bio je moj projektant, pa sam ga uzeo za pomoćnika, a zatim postavio za zamenika. Sve drugo što se desilo niti znam, niti sam znao, niti mogu da verujem. I nemam nikakve druge informacije”, rekao je Ignjatović i dodao da ga je smenio.

  Insajder je podsetio da su 2. marta uhapšeni zamenik generalnog direktora Instituta CIP i još četiri osobe, zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, odnosno da su primali mito prilikom angažovanja podizvođačke firme u okviru projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti.

  Precizirano je da su uhapšena dva predstavnika CIP, vlasnik preduzeća Vodogradnja iz Vranja i direktor ogranka turske kompanije Tašjapi u Srbiji.

  Kako je objašnjeno u saopštenju Tužilaštva, službenici CIP i direktor firme Tašjapi, čija imena nisu saopštena već samo inicijali, osumnjičeni su da su tražili od vlasnika preduzeća Vodogranja 20.000 evra da bi ga angažovali za podizvođača.

  Milutin Ignjatović u izjavi za Inasjder je naveo da što se tiče posla CIP nakon hapšenja, problem ne postoji, jer greška nije napravljena u projektima. “CIP ne odlučuje koga će neka firma da uzme za podizvođača”, kazao je Ignjatović.

  Tužilaštvo je ranije saopštilo da je glavni izvođač “grubih radova”, preduzeće Tašjapi, zaključilo ugovor s preduzećem Vodogradnja kao podizvođačem, iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom.

  U saopštenju se navodi i da su službenici CIP od takođe osumnjičenog vlasnika Vodogradnje zahtevali novac kako bi uticali na druga službena lica u CIP da tokom nadzora na terenu, ne evidentiraju eventualne propuste u kvalitetu betona i izvedenih radova.

  CIP je zadužen za nadzor, a tursko preduzeće Tajsapi glavni je izvođač na projektu gradnje stanova, koje će po ceni ispod tržišne moći da kupe pripadnici službi bezbednosti.

  Ministarka građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara Insajdera povodom tog slučaja, kazala da je to bruka za CIP i da su nadležni dobro reagovali.

  Ona je rekla da će ugovor i sve ostalo biti preispitano ako nadležne službe utvrde da je to potrebno, prenosi Insajder.

  Izvor: Beta, Insajder

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE