Hapšenja u Sloveniji i Hrvatskoj: Nameštali utakmice i u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hapšenja u Sloveniji i Hrvatskoj: Nameštali utakmice i u Srbiji

  Jedanaest osoba uhapšeno je u međunarodnoj policijskoj akciji Slovenije, Hrvatske i Europola, zbog “nameštanja” fudbalskih utakmica u ligama Srbije, Makedonije i Češke.

  Ovom akcijom, usmerenoj protiv korupcije u sportu i ilegalnog klađenja, praktično je razbijena organizovana grupa upletena u sportsku korupciju i rad ilegalnh kladionica.

  Hrvatski mediji preneli su da je na više lokacija u Sloveniji i Hrvatskoj pretreseno 13 kuća i stanova, kao i 15 vozila, a da je uhapšeno 11 osoba – devet u Sloveniji i dve u Hrvatskoj.

  Istraga je pokrenuta još u martu ove godine, kada je policija došla do saznanja da je grupa napravila više internet stranica, koje su bile delom ilegalne platforme, namenjene plasiranju više miliona evra na nameštene utakmice.

  Članovi kriminalne grupe terete se da su manipulisali ishodima utakmica u profesionalnim fudbalskim ligama u Srbiji, Makedoniji i Češkoj. Na osnovu unapred dogovorenog rezultata, uplaćivali su velike uloge u Aziji i na taj način obezbeđivali novčane dobitke.

  Novac se prebacivao na alternativne bankovne platforme i preko njih dalje u poreske “oaze”, gde su vlasnici računa prikrivali pravo poreklo novca.

  Policija je zaplenila 35 elektronskih naprava, 32 mobilna telefona, 19.650 evra, 38.500 falsifikovanih evra i dva automobila.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE