Hemofarm: Nova zgrada za kontrolu kvaliteta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hemofarm: Nova zgrada za kontrolu kvaliteta

  Farmaceutska kompanija Hemofarm u fabričkom krugu u Vršcu otvorila je novu zgradu gde će se kontrolisati kvalitet proizvoda i u njoj će raditi 300 stručnjaka.

  Ta investicija u zgradu veličine 7.000 kvadrata vredna je oko šest miliona evra i njome je Hemofarm obeležio deceniju poslovanja u sastavu nemačkog koncerna Štada, koji je do sada u Hemofarm uložila 200 miliona evra.

  Otvaranju je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić, koji je kazao da je srećan što su ljudi iz rukovodstva Hemofarma zadovoljniji saradnjom sa vladom nego prethodnih godina i što se uverio da kompanija planira da i dalje ulaže u nove kapacitete.

  “Hemofarm predstavlja Srbiju u 38 zemalja gde izvozi svoje proizvode”, istakao je premijer.

  Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da je zgrada “Kvalitet” uskađena sa dobrom proizvođačkom praksom i najvišim standardima u farmaceutskoj industriji.

  On je podsetio da je Štada pre nekoliko meseci odlučila da Hemofarm postane regionalni centar kompanije za jugoistočnu Evropu. “Nemački investitori doživljavaju Srbiju kao zemlju u kojoj je moguće dugoročno i stabilno poslovati”, kazao je Zeliger.

  Hemofarm je od 2006. je u sastavu Štade. Kompanija je lider na tržištu farmaceutskih proizvoda u Srbiji sa udelom od 17,3 odsto, a u izvozu te robe učestvuje sa 79,1 odsto.

  U 2015. godini je Hemofarm, koji ima 3.000 zaposlenih, proizveo 216,5 miliona pakovanja farmaceutskih proizvoda.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE