Hiljade Francuza protiv masovnog otpuštanja u Renou

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hiljade Francuza protiv masovnog otpuštanja u Renou

  Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je ispred fabrike Renoa u Mobežu na severu Francuske, protiv odluke proizvođača automobila da ukine 15.000 radnih mesta u svetu, od kojih 4.600 u Francuskoj.

  Demonstranti su se na poziv sindikata zaposlenih u Renou okupili ispred fabrike i pešice prešli oko šest kilometara do zgrade opštine u Mobežu.

  Fabrika, koja ima oko 2.100 zaposlenih, ne radi od petka. Uprava fabrike planira da deo proizvodnje prebaci u grad Due koji se nalazi oko 70 kilometara od Mobeža.

  “U toku je zemljotres. Želimo da ovde zadržimo fabriku. Za nas je ovaj protest veoma važan. Želimo da kažemo vladi i Renou da su zaposleni i stanovnici tog dela grada veoma vezani za fabriku”, rekao je jedan demonstrant.

  Zajedno sa zaposlenima u Renou na protestu su bili i gradski odbornici koji su nosili ešarpe u bojama francuske zastave.

  Fabrika Reno, u ekonomskim teškoćama zbog epidemije korona virusa, saopštila je da će ukinuti oko 15.000 radnih mesta u fabrikama u svetu u okviru trogodišnjeg plana štednje oko dve milijarde evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE