Hilton otvara 700 radnih mesta OD KUĆE - plata i privilegije iste

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hilton otvara 700 radnih mesta OD KUĆE – plata i privilegije iste

  Hotelska kompanija Hilton najavila je nedavno otvaranje čak 700 novih radnih mesta s punim radnim vremenom od kuće, čime značajno proširuju svoj program karijere na daljinu i fleksibilne mogućnosti rada širom Sjedinjenih Američkih Država.

  Nova radna mesta od kuće otvaraju se u sklopu tima Hilton Rezervacije i brige o kupcima (HRCC), radnici od kuće imaju jednaka prava kao ostali zaposleni, uključujući mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri.

  Ovo su radna mesta u SAD-u, ali s današnjim tehnologijama i mogućnostima koje nude, mogla bi se danas realizovati skoro bilo gde u svetu.

  Pojedine evropske zemlje poznaju i druge oblike fleksibilnosti kao što su radno vreme koje bi uzimalo u obzir detetov boravak u školi, vrtiću, rad u vreme kada nisu školski praznici, radno vreme koje bi zahtevalo rad u vreme kada je špic rada u pojedinoj delatnosti (hoteli i vreme obroka za goste…), rad u vreme koje je radnik prijavio kada je raspoloživ da radi, telework, rad u preraspodeljenom radnom vremenu.

  Ujedno, plata radnika koji radi na izdvojenom mestu rada ne sme biti utvrđena u manjem iznosu od plate radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima.

  Poslodavac je uz to dužan da osigura radniku sigurne uslove rada, a radnik je dužan pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mera u skladu s posebnim zakonima i drugim propisima.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE