Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Hoće li Srbija postati Engleska, hoćemo li “izgraditi” more?

Čitavog leta, a tako je bilo i proteklog vikenda, Srbija po nečemu liči na Veliku Britaniju. Ne, nismo (opet) postali kraljevina, niti smo dostigli njihov standard. Vreme i kiša postale su nam glavne teme, baš kao i Ostrvljanima. Čuh jednu prezenterku vremenske prognoze kako saopštava da “nad našim krajevima i dalje kruži vlaga”. Što bi neki zlobnici rekli, pravimo se Englezi. Još samo da su nam i njihove plate ili barem londonski metro.

Pored gledanja u oblake, ovaj vikend obeležio je i trijumf naših vaterpolista na evropskom šampionatu. Na društvenim mrežama se, pored čestitki i pobedničke euforije, izdvojila i rasprava o tome zašto i vaterpolistima nije obećana i dodeljena nagrada, poput one sa kojom je predsednik države ispratio fudbalere na Mundijal. Nakon najava izgradnje nacionalnog stadiona, poteglo se i pitanje da li su vaterpolisti, ovenčani neprebrojivim medaljama, zaslužili da im se izgradi ne bazen, nego more. U fokusu nacije kojoj nikada nije dosta sportskih uspeha bio je i trijumf mlade teniserke Olge Danilović, koja je osvojila prvu WTA titulu i najavila nove razloge za slavlje vaskolikog srpstva, diljem zemlje i dijaspore.

Vikend koji je počeo pomračenjem Meseca, obeležila su i dva mračna događaja – ubistvo advokada Miše Ognjanovića i smrt jednog od najvećih pevača sa prostora bivše Jugoslavije Olivera Dragojevića.  Dosta više loših vesti, nećemo da mračimo, dovoljno je što je ponedeljak.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: Bojana Milovanović

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE