Hrvatska KOMPANIJA koja radi za Uber i Burger King razmišlja o izlasku na AMERIČKU BERZU - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvatska KOMPANIJA koja radi za Uber i Burger King razmišlja o izlasku na AMERIČKU BERZU

  Infobip, hrvatska tehnološka kompanija koja ima klijente kao što su Uber Technologies Inc. i Burger King, razmišlja da svoje akcije ponudi na njujorškoj berzi jer planira dalje širenje poslovanja u SAD-u.

  „IPO je nešto o čemu trenutno razgovaramo. Neprestano razmišljamo i proveravamo kada da idemo u ovom pravcu, možda u narednih nekoliko meseci, pola godine, godinu dana, doneće se odluka“, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa, u telefonskom razgovoru.

  Kompanija pruža korporacijama tehnologiju za slanje obaveštenja kupcima putem različitih kanala, kao što su WhatsApp ili SMS poruke. U martu je kompanija saopštila da Uber koristi svoju tehnologiju za maskiranje kontaktnih podataka kad komuniciraju vozači i naručioci vožnje. Klijenti kompanije uključuju i Vodafone Group Plc, Costco Wholesale Corp i Zendesk Inc.

  Osnovan 2006. godine, Infobip ima oko 1.750 zaposlenih koji su ostvarili u 2018. godini oko 435 miliona evra (485 miliona dolara) prihoda, navodi Kutić. Zaposleni poseduju 10% deonica, a ostatak dele tri osnivača kompanije, piše Poslovni dnevnik.

  „U poslednje dve godine imali smo oko 30% godišnjeg rasta prihoda, a ove godine čak ubrzavamo”, rekao je Kutić. Potražnja za upozorenjima SMS telefonskim porukama „i dalje raste kao luda širom sveta“.

  Ova kompanije je pojačala svoju prisutnost poslednjih meseci u SAD-u otvaranjem kancelarije u Njujorku, koja je druga u zemlji, nakon što je kupila imovinu od Ericssona AB.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE